Utdanningshjelpen er ferdig med enda et vellykket år. Vi er godt i gang med 2011, og selv om vi er litt sent ute med oppdateringer fra fjorårets aktiviteter, ønsker vi å sende ut dette nyhetsbrevet. Som det heter: ”bedre sent enn aldri”. Her kommer høydepunktene fra året som gikk.

Besøk i Kenya
Ved begynnelsen av året var daglig leder i Kenya, hvor han besøkte våre prosjekter samt fulgte opp de fastsatte rutinene. I denne perioden hadde større korrupsjon blitt avslørt i noen internasjonale veldedige organisasjoner, og vi måtte sørge for at alt var korrekt med oss og våre rutiner. Felix ble som vanlig tatt godt imot av alle involvert i prosjektene.

Menneskerettighetspris
Året startet med at Utdanningshjelpen og daglig leder Felix Osok ble tildelt Jusstudentenes Menneskerettighetspris 2010 av AIJS (Amnesty International Juridisk Studentnettverk). Prisen ble gitt på grunnlag av at organisasjonen og Felix har gjort en viktig innsats for å sikre unge mennesker rett til utdanning,. AIJS la vekt på hvor viktig dette arbeidet var.

Dugnader
Som vanlig har Utdanningshjelpen jobbet hardt hele sommeren med å samle inn penger gjennom dugnadsarbeid. To av de større dugnadsprosjekter vi var involvert i var Middelalderfestivalen og Oslo Maraton.Som vanlig stilte det opp mange frivillige opp, og innsatsen gav oss henholdsvis 20 000 og 32 000 kr, hvilket kommer til stor hjelp for våre prosjekter.

Harrojji-prosjektet
I løpet av sommeren ble det spennende Harrojji-prosjektet innlemmet i Utdanningshjelpen. Harroji barne-og ungdomsskole befinner seg Vest i Etiopia, et veldig fattig område. Skolen, som har 1200 elever, har veldig få midler, men faktisk går over 80 % av barna i området på skole (noe som er mye over landsgjennomsnittet på 20 % ). Innsamlinger foretatt før prosjektet ble med i vår organisasjon sørget for innlagt vann til skolen, samtidig med at en lokal organisasjon ble opprettet for å administrere pengene på beste mulig måte. I denne organisasjonen sitter lokale, respekterte ledere, som den tidligere rektoren ved skolen, dagens studieinspektør og sekretæren for West Ethiopia Field/Adventist Mission og en statlig embetsmann m.fl. Alle brenner de for utvikling av sin region og gjør frivillig, ulønnet arbeid for sitt lokalmiljø i vest Etiopia. . Vi gleder oss til videre samarbeid med dem.

Mosambik-prosjektet
Et annet prosjekt som ble innlemmet i organisasjonen denne sommeren ligger i Mosambik, nærmere bestemt i hovedstaden Maputo og i Chimojo, nord i landet nær grensen til Zimbawe. Her har vi tre elever som er rekuruttert i prosjektet. Prosjektet følger UH’s kontrollrutiner, og vi ser frem til videre oppdatering også av dette samarbeidet.

Årsmøte/fest 2010
29. oktober feiret Utdanningshjelpen 4 år, og feiret med et stormøte, en haug strålende opptredener, og en heidundrende fest! Nærmere 200 gjester gjorde kvelden til et av årets høydepunkter, både arrangører og representanter av alle slag var meget fornøyde. I etterkant viste det seg også at arrangementet gikk med et større overskudd, penger som selvfølgelig går direkte til prosjektene våre!

Ønsker dere et riktig godt nytt 2011


Add Comment