Flere skoler er brent ned og tusenvis av skolebarn tvunget til og holde seg hjemme som følge av urolighetene som har herjet i Kenya siden det omdiskuterte valget den 27. desember i fjor.

Vi er opptatt av at barna og ungdommen vi i Utdanningshjelpen støtter ikke skal bli nødt til å få et ufrivillig opphold i studiene som følge av urolighetene som har preget Kenya i det siste. Derfor har Utdanningshjelpen satt igang program for hjemmeundervisning for barna vi støtter. Dette har fungert veldig bra og vi er glade for at vi idag kan melde at undervisningen fortsetter for de fleste barn og unge som er rammet av tragedien som har rystet Kenya siden valget i fjor den 27. desember.

6 av de 26 barna som Utdanningshjelpen støtter var tvunget til å holde seg hjemme etter at skolene deres ble ødelagt etter opptøyene. Idag gjenstår det mye oppbyggingsarbeid samt og få barna til å takle det som har skjedd. Vår hovedsamarbeidspartner , kvinnegruppen Fweny, har tatt hånd om arbeidet i etterkant av urolighetene og har hatt barna hjemme hos seg til både samtaler og videre undervisning.

Vi i Utdanningshjelpen takker for alle som har støttet oss i denne kritiske fasen. Nå som det viser seg at situasjonen er under kontroll er vi glade for all videre økonomisk støtte i arbeidet med å gi utdanning videre til enda flere barn og unge i Kenya.