Vi har den store glede å dele med dere alle at organisasjonen Utdanningshjelpen og daglig leder Felix Omondi Osok har blitt tildelt jusstudentenes Menneskerettighetspris 2010.

Amnesty International Juridisk Studentnettverk (AJIS) er en undergruppe av Amnesty International Norge på juridisk fakultet ved Universitetet i Oslo. De arrangerte Mennekserettighets uka for første gang i 2007, der de ved slutten av uka utdeler Jusstudentenes Menneskerettighetspris. Sammen med fem andre organisasjoner var Utdanningshjelpen nominert for prisen, og torsdag 11. februar fikk daglig leder i UH, Felix Osok, beskjed om at Utdanningshjelpen og daglig leder Felix Omondi Osok har vunnet prisen.

Dette er en gledelig nyhet for Utdanningshjelpen, alle medlemmer og andre involverte i organisasjonen. Felix var kanskje den med det bredeste smilet. Han forteller at han fikk beskjeden mens han var på jobb, og at selv om dagen allerede var bra, så var det ikke sammenlignet med den følelsen han fikk da han mottok beskjeden. Med et glitrende Colgate smil forteller han at han nesten ikke kan vente med å møte opp på frokostkjelleren i Karl Johans gate 57, fredag 19. februar for å motta prisen når den offentliggjøres ”Vi har, på overraskende kort tid, blitt anerkjent som organisasjon og for det arbeidet vi gjør for barn og unge, og dette er bare enda en flott bekreftelse på at organisasjonens arbeid bærer frukter” forteller han. ”Utdannelse er definitivt en menneskerettighet, og vi er glade for at det på denne måten vises at det vi jobber med blir tatt seriøst. Vi håper dette kan motivere alle som er involvert i UH og at det kan inspirere andre aktører i samme retning” med disse avsluttende ordene forsetter han pliktoppfyllende videre med sine daglige plikter på jobben han har ved siden av sine masterstudier. Kjenner vi Felix rett, kommer han til å sovne i natt med dette smilet.

Menneskerettighetsuka starter mandag 15. februar, og vi oppfordrer alle til å ta en titt på programmet på deres nettsider: www.menneskerettighetsuka.no

av Lina Cecilie Hansen

Add Comment