– Å hjelpe noen til å få utdanning fører til en kjedeeffekt av positive hendelser, til et solid ”pay-it-forward”-system som mange generasjoner fremover har nytte av, sier Rajeed Sivam.

Rajeed er vinneren av prisen for årets masteroppgave ved Økonomisk institutt ved Universitet i Oslo, og han donerer hele premien på 10.000 kroner til Utdanningshjelpen.

– Med dette har Utdanningshjelpen mulighet til å betale tre års utdannelse for en elev på videregående skole, bekreftet Felix Osok, initiativtager og daglig leder av Utdanningshjelpen.

Felix vil på vegne av Utdanningshjelpen overreke en stor takk til Rajee og ønske ham lykke til videre i karrieren.

– Dette er en pris verdt å utmerke både når det gjelder Rajee’s personlig egenskaper som en høyt intelligent og hardtarbeidende fyr slik jeg kjenner ham, samt hans genuine samfunnsengasjement. Han vil gjøre en forskjell og satser for å gi samme utdanningsmulighet han har fått til andre, sier Felix.

Rajeed kom til Norge fra Sri Lanka som toåring. Han vokste opp på Holmlia, et multikulturelt område i Oslo. Ungdomstiden i Holmlia var spennende, til og med den beste tiden i livet, sier 26-åringen. Å ha vokst opp i et multikulturelt og mangfoldig lokalsamfunn har gitt ham mange sjanser til å oppleve verden uten å måtte reise langt. Rajeed bodde senere også i Essex i forbindelse med studiet, men bor nå på Kolbotn sammen med sin kone.

Rajeed ble kjent med Felix da han studerte, og har fulgt Utdanningshjelpens utvikling helt fra starten i 2006.

17. oktober 2012 vant Rajeed prisen for årets masteroppgave ved Økonomisk institutt ved Universitet i Oslo med oppgaven ”The Impact of Basel III Regulation in a DSGE model for Norway with Credit Market Imperfections”. Umiddelbart tok han kontakt med Felix for å fortelle at han ønsket å gi prispengene til Utdanningshjelpen.

Når Rajeed ikke er opptatt med å fordype seg i økonomisk utvikling og kredittmarkedet i Norge, er han interessert i bøker om samfunnsvitenskap og politisk filosofi. Men du kan også finne ham på en fotballbane, eller ved et sjakkbord.

Skrevet av Lucia Liu Yang