Elever ved Sagene skole har allerede samlet inn over 55 000 kr til Harrojji skole.

Fra første stund når rektor ved Sagene Barne- og ungdomsskole, Line Andreassen, hørte om Harrojji prosjektet på nyåret 2010 ønsket hun å bidra. Siden den gang har Sagene skole blitt vennskapsskole med Harrojji og representanter fra skolen har vært i Etiopia 2 ganger for å besøke skolen. Elevene på Sagene skole med elevrådet i spissen har engasjert seg sterkt og gjennomført flere innsamlingsrunder allerede. Nå planlegges det en tur for at flere elever ved Sagene skole skal få besøke Harrojji i desember 2011.

Allerede resulater
Elevrådet på skolen har sammen med lærere skaffet bøker og sportsutstyr til Harrojji, i tillegg til at de har samlet inn penger. Nå er Sagene skole involvert i planleggingen av å bygge et bibliotek ved Harrojji skole. Kjerstin Bakkevold som er kontaktlærer for ungdomstrinnet på Sagene skole har vist et stort engasjement i arbeidet. Hun formidler og bidrar med ideer som vil knytte elevene ved Sagene skole nærmere Harrojji skole.

Innsamling
Sagene skole valgte Harrojji skole som mottaker for innsamle midler under Dignity Day 20. oktober 2010. ”K.H. Kronprins Haakon etablerte initiativet Global Dignity i 2006. Global Dignity skal sette fokus på den universelle retten alle mennesker har til å leve et verdig liv”. Se www.frivillighetnorge.no og www.globaldignity.no

Elevene ved Sagene skole brukte denne dagen til å jobbe hjemme, for venner og bekjente, bedrifter og lignende for å samle inn penger til det veldedige formålet.

Elevene har benyttet enhver mulighet til å samle inn penger i ettertid også, alt fra mindre initiativ som å samle inn og pante flasker, til å holde konsert til inntekt for Harrojji.

Sagene ”Live Aid” ble avholdt 26. mai 2011 med masse engasjement og innslag fra eleven på skolen. Bl.a. fikk vi oppleve afrikanskinspirert jazzband, Bollywood-dans, Sagene skolekorps, klaverstykker, sang og mange flere spennende innslag fra elever og lærere. I tillegg til inngangspenger kom det inn penger gjennom lotteri. Det planlegges å gjennomføre en ny innsamling til Harrojji skole under Dignity Day i oktober 2011.

 

 

Veien videre
Elevrådet ønsker at flere elever fra Sagene skole skal få muligheten til å reise ned til Harrojji for å se med egne øyne hvordan hverdagen er for deres venner i Etiopia. I april 2011 reiste to gutter som er elever ved Sagene skole, deres foreldre, en fotojournalist og Alem Hika, prosjektleder for Harrojji prosjektet. Det blir en ny tur i for flere elever i desember 2011 og vi venter i spenning på hva dette vennskapet mellom skolene vil bringe framover.

 

Les også Harrojji prosjektet sår fremtid og håp i Vest Etiopia


Skrevet av Joote Michal Hika, prosjektleder for Harrojji-prosjektet i Utdanningshjelpen

 

Add Comment