Det er med stor sorg Utdanningshjelpen mottok meldingen om at Jeff Mwangi Kwirikia har gått bort på en uventet og tragisk måte like ved sitt hjem på Dal i Eidsvoll.

Jeff har vært en viktig støttespiller for Utdanningshjelpen i flere år. I 2008 tok han initiativet til en støttekonsert for Utdanningshjelpen i Skedsmo kirke der Stella Mwangi, hans datter og Utdanningshjelpens ambassadør, sang sammen med 70 barn. Jeff bidro selv med djembe-trommer og dans.

I 2011 var Jeff frivillig medarbeider og jobbet med Utdanningshjelpens Kenyaprosjekter. Han har alltid hatt et varmt hjerte og et stort engasjement for Utdanningshjelpens arbeid.

Jeff kom til Norge med sin familie i 1991 og har siden den gang vært opptatt av å gi noe tilbake til sin egen hjemby i Kenya. Han har vært spesielt opptatt av helsespørsmål og utdannelse blant barn og unge. Også i Norge var han opptatt av lokalsamfunnet. Med bakgrunn som pedagog, underviste han som morsmålslærer i swahili både i offentlig regi og på frivillig basis.

Vi vil huske Jeff som en positiv og enormt blid person som alltid hadde et smil på lur til alle. Både i det norske og i det kenyanske miljøet utmerket han seg og var godt likt. Han kalte oss sjelden ved navn, men sa vi var hans sønner og døtre, noe han hadde for vane å gjøre med alle i sin omgangskrets.

Utdanningshjelpen har mistet en uvurderlig støttespiller og et fantastisk menneske! Vår dypeste medfølelse går til hans familie og pårørende både i Norge og Kenya.

Du vil bli savnet, Jeff!