Det var helt fullt på Utdanningshjelpens årsmøte og fest som ble holdt i de flotte lokalene til Restaurant Soria Moria i Oslo. Da det nærmet seg konserten med Stella var det kun stå plasser igjen.

Daglig leder Felix Omondi Osok åpnet Årsmøte.

Den 17. april gjennomførte Utdanningshjelpen sin årlige markering ved å sammenslå årsmøte og en årsfest. Etter en litt forsinket oppstart satte kvelden igang med velkomst og introduksjon av Utdanningshjelpens stifter og daglig leder Felix Omondi Osok. Han ønsket alle gjestene velkommen deretter fortalte han nye og gamle medlemmer den fantastiske historien om hvordan han som gjetergutten fra Kenya ble gitt muligheten til å fullføre sin utdannelse. Idag er han masterstudent i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Felix’s visjon med utdanningshjelpen er at han ønsker å gi tilbake, de samme mulighetene som han fikk, til barn og unge som av ulike årsaker ikke får gjennomført sin utdannelse.

Utdanningshjelpen jobber for tiden både i Kenya og Palestina. Idag støtter utdanningshjelpen 35 barn og unge i Maseno, Kenya. Og fra 2008 begynner vi det spennende arbeidet med å støtte studenter på universitetsnivå i Palestina.

Etter at Øyvind Wennesland informerte om Utdanningshjelpens prosjekt på vestbredden i Palestina, informerte styreformann Fredrick Gulowsen om utdanningshjelpens økonomiske situasjon i dag og vårt budsjett for neste år. I tillegg viste han støttemedlemmene hvordan pengestrømmen fra Norge går , hele veien ut til skolene hvor barna vi støtter går. Og hvordan vi følger opp prosjektene våre med dokumentering og våre rapporteringsprosedyrer. Han fremhevet at ENKELTHET er hovedfokus på hvordan Utdanningshjelpen ønsker å drive arbeidet, og at det garanteres at av penger som samles inn skal minimum 80% gå uavkortet til utdanningsstøtte til barn og unge.

På årets årsmøte valgte styret i utdanningshjelpen å fokusere på situasjonen i Kenya grunnet den spente konflikten som har utspunnet seg der de siste månedene.

For å belyse den politiske situsjonen i Kenya var vi så heldig å ha første amunensis og Kenya ekspert Bård Anders Andreassen fra det norske menneskerettighetsenteret i Oslo, Dr Stephen Karanja forsker ved samme senter, og Statsviter Onyango Makogango og Hon. Ms. Habiba Wako, som representant for Kenyanske myndigheter (fra Den Kenyanske Ambassaden i Stockholm).

Alle bidro til å belyse situasjonen i dagens Kenya, spesielt interessant var det å høre Bård Anders Andreassen inngående sammendrag av den politiske situasjonen. Andreassen har 20 års erfaring som bl.a valgobservatør i Kenya, også under det siste skjebnesvangre valget desember 2007 som utløste de voldelige reaksjonene i landet som vi kjenner fra media.

Etter en spennende runde med spørsmål og svar til kveldens panel, ble det servert både Chilenske og Kenyanske tradisjonelle retter. Vi retter en spesiell takk til de eminente hjelperne som vi vet gav alt på kjøkkenet da vi uheldigvis ble underbemannet der. De rakk det, og gjestene kom med udelt ros til den gode smaken av både Kenya og Chile! Stor takk til kjøkkenteamets verdifulle innsats!!

Stella og Harriet (aka StL) gav et forrykende show

Etter maten var servert, sto Stella og Harriet klare til å entré scenen! De gav oss ett forrykende show, og entret scenen to ganger på oppfordring ved trampeklapp fra publikum.

Vi takker alle som deltok, spesielt våre panelgjester, men også alle som bidro frivillig ved dørene, på kjøkkenet, i salen, og de forskjellige talere. I tillegg retter vi en takk til Soria Morias eksepsjonelle betjening og takker for en kjempejobb av de, og for en hyggelig service!