I slutten av februar ble alle elever og frivillige tilknyttet Utdanningshjelpen i Ghana invitert til badedag på Labadi beach i Accra.

19 elever, fra barneskole til universitetsnivå, mottar utdanningsstøtte fra Utdanningshjelpen i Ghana. I tillegg er det fem lokale frivillige som arbeider med prosjektet. Målet for elevsamlingen på Labadi beach, like ved hovedstaden Accra, var å skape samhold mellom alle som er involvert i prosjektet, og ikke minst, et velfortjent avbrekk fra skolehverdagen. De lokale frivillige hadde ordnet med mat og trommeunderholdning.

Leken sto i fokus da elever tilknyttet Utdanningshjelpen i Ghana ble samlet til et velfortjent avbrekk fra skolehverdagen.

En av de frivillige forteller:

”Det var tydelig at de minste var mest interessert i å bade. Og hvorfor ikke, av med klærne og ut i bølgene? En av guttene var først nølende. Han var litt redd. To minutter senere “drukner” han seg selv med et stort smil og glede i bølgene sammen med de andre – HERLIG! To av gutta i ungdomsalder fant hverandre fort. De var litt for kule til å bade, tiltross gjentatte forsøk på å dra dem uti fra småjentene. En av jentene kom i blondete finstas, den beholdt hun i ti minutter. Så rappet hun til seg en av de andre jentenes singlet, slik at hun også kunne bade. Det var definitivt en solfylt og flott dag. Da vi tilslutt fikk dratt alle opp av vannet og samlet dem sammen, hadde vi en liten avskjedsprat med litt mer seriøst innhold – forventinger til elever som er med i Utdanningshjelpens prosjekt.
Det var en sliten, men glad gjeng som dro hjemover etter en fantastisk dag på stranda.”

Les også Skolestart i Ghana

Skrevet av Hilde Woxen, prosjektleder Ghana