Philip Boit stiller igjen til start i Birken til inntekt for Utdanningshjelpen. Dæhlie er med som mentor, og Volkswagen som god støttespiller.

– Jeg er nå i en situasjon som gjør at jeg kan bruke skikarrieren til å gi noe tilbake. Jeg ønsker å hjelpe barn i mitt hjemland Kenya og andre land i Afrika til å få en utdannelse. Mange har ellers ingen mulighet fordi de ikke har økonomi til å dekke skoleutgifter, sier Philip Boit.

Bjørn Dæhlie sekunderer Philip Boit under VM i Holmenkollen 2011. Foto: Dag W Grundseth /Atenposten

Nylig ankom han Norge, og opptrappingen til Birkebeinerrennet er i full gang. Bjørn Dæhlie er med på laget og stiller som støtte under rennet. I år er også Volkswagen med som sponsor, med mål om å skape engasjement og støtte rundt Utdanningshjelpens arbeid.

Ut av løypa
Også i fjor gikk skiduoen Dæhlie og Boit Birken til inntekt for Utdanningshjelpen, men Boit krysset aldri målstreken. Underveis i rennet faller en eldre mann i løypa. Boit har valget mellom å kjøre på mannen, eller å kjøre ut av løypa. Han velger det siste.

– Det var en bratt og vanskelig nedoverbakke. I tillegg hadde det vært mildvær på morgenen så snøen hadde smeltet og deretter fryst, så det ble som is. Det endte dermed med at jeg føk ut av løypa og måtte fraktes til sykehus, forteller Boit.

Les også Dæhlie og Boit støtter Utdanningshjelpen

Tro på suksess
I år er formen bra igjen, men Boit får kun to uker med skitrening før rennet.

– Jeg har gått på ski i fire dager nå. De første to dagene ble jeg utrolig sliten, men nå føler jeg formen er på vei tilbake. Jeg har tro på at det skal gå bra, sier Boit.

Han har allerede vært i kontakt med Bjørn Dæhlie, som vil stille som støtte under rennet. Boit krysser nå fingrene for bedre hell under årets renn.

-Jeg ser fram til å gå, og synes det er en bra måte å støtte Utdanningshjelpen på. Det er også flott at Volkswagen er med som sponsor. Jeg kommer til å trene hardt fremover, så krysser jeg fingrene for at dette året blir fritt for uhell, sier Boit.

Skrevet av Hilde Kullerud