Skiløperen Philip Boit fra Kenya har deltatt i tre OL og fire VM på ski. Nå er han i Norge for å promotere Utdanningshjelpen, og har fått med Bjørn Dæhlie på laget. Lørdag 17. mars debuterte de begge i Birken for å skape engasjement rundt Utdanningshjelpen.

Bjørn Dæhlie sekunderer Philip Boit under VM i Holmenkollen 2011. Foto: Dag W Grundseth /Atenposten

Boit avsluttet sin profesjonelle skikarriere etter verdensmesterskapet  i Holmenkollen i fjor og ønsker nå å bruke tid på å hjelpe barn og unge i Kenya.

– Et samarbeid med Utdanningshjelpen er naturlig for meg, da deres arbeid med utdanning for barn og unge er i samsvar med det jeg jobber for hjemme i Kenya, sier Boit.

Philip Boit og Bjørn Dæhlie har begge takket ja til å være ambassadører for Utdanningshjelpen, og vil i løpet av vinteren stille på dugnadsarbeid for Utdanningshjelpen.

Birken og Vasaloppet

Boit har ikke gått på ski siden verdensmesterskapet i Holmenkollen i fjor, men begynte treningen igjen i mitden av februrar.

I løpet av mars skal han stille i både Vasaloppet og Birken. Han har aldri gått lenger enn 40 kilometer på ski tidligere, men gleder seg til å delta i de to tradisjonsrike langløpene.

Les Philip Boit går Vasloppet og Birken (Aftenposten)

Dæhlie blir med

Mandag 20. februar gjestet Philip Boit og Bjørn Dæhlie God Morgen Norge. Her fortalte de om Utdanningshjelpen og deres engasjement for organisasjonen.

– Vi vil være med å støtte opp om Utdanningshjelpen og det gode arbeidet de gjør, sa Dæhlie til TV 2, og fortalte at han stiller i Birken sammen med Boit.

Se Boit og Dæhlie på TV 2

Dugnadsøkt

Lørdag 17. mars klokken 07.00 debuterer de to i Birkebeinerrennet – for å skape muligheter for andre.

– Dette er et veldig kreativt og spennende initiativ fra Philip og Bjørn, og vi er kjempe glade og imponerte over at de stiller på dugnad for utdanning, sier Feilix Osok, daglig leder i utdanningshjelpen, som samtidig understreker at støtten fra de to åpner for langsiktig samarbeid med bedrifter som ønsker mer fokus på sosialt ansvar.

Felix Osok og Philip Boit traff hverandre under VM i fjor. Nå jobber de sammen for å gi barn og unge mulighet til Utdannelse. Foto: Ståle Lidsheim

Fortsetter samarbeidet

Birken ble mer dramatisk for Boit enn planlagt, da han i valget mellom å kjøre over en annen skiløper eller å kjøre ut av løypa i stor fart, valgte det siste.

– Jeg traff en busk, og kjente umiddelbart en intens smerte i siden, forteller Boit, som fram til uhellet hadde holdt god fart i sporet.

Boit ble dessverre nødt til å bryte løpet, og i steden for å dele ut premier til vinnerne av Birken sammen med Dæhlie, måtte han tilbringe ettermiddagen på Lillehammer sykehus.

–Nå har jeg vel ikke noe valg? Jeg må vel komme tilbake neste år for å fullføre, smiler Boit.

Philip Boit og Bjørn Dæhlie er klar for den lange turen fra Rena til Lillehammer. De er begge innstilt på å fortsette sitt samarbeid med Utdanningshjelpen. Foto: Nrk