97 elever fra Fredtun Folkehøyskole jobber denne uka for å samle inn penger til blant annet Utdanningshjelpen.

– Aksjonsuka er en anledning til å hjelpe mennesker som ikke har de samme mulighetene som oss, gjennom å samle inn penger og spre kunnskap, sier Hanne og Vilbjørg, som er elever ved Fredtun.

Aksjonsuka på Fredtun: Elever fra Fredtun Folkehøyskole jobber denne uka blant annet for at barn og unge i Kenya kan få utdannelse.

Gjennom uka tar de 97 elevene imot jobboppdrag fra bedrifter og privatpersoner, og lønna går til prosjekter folkehøyskolen er involvert i. I løpet av uka arrangerer også teaterklassen forestilling, der publikum selv kan velge hva de vil betale i “utgangspenger”.

Aksjonsuka avsluttes med tradisjonsrikt bistandstivoli lørdag 21. april. Her kan du blant annet kjøpe kunst laget av kunstklassen, og musikklassen står for underholdning. I tillegg er det lagt opp til en amerikansk auksjon med gevinster sponset av lokale bedrifter. Arrangementet varer fra 11.00 til 14.00.

Gjøre en forskjell

– Aksjonsuka  har en lang tradisjon på Fredtun. Vi ønsker å skape engasjement og håper at folk får litt mer kunnskap om organisasjonene vi jobber for. Kanskje vi kan skape enda mer engasjement for å gjøre noe med utdanningsmangelen i verden, håper Hanne og Vilbjørg.

Samarbeidspartner

Fredtun Folkehøyskole er en viktig samarbeidspartner for Utdanningshjelpen. I fjor høst var flere av elevene fra folkehøyskolen i Kenya, og jobbet med Utdanningshjelpens prosjekt i Osiri Beach. Elevene bidro blant annet med data- og språkundervisning.

– Vi var begge i Osiri, og vi håper jo at så mange som mulig av de vi ble kjent med kan få fullføre skolegangen sin. Våre erfaringer var veldig positive, og det er planlagt at neste års elever også reiser til Osiri, forteller Hanne og Vilbjørg.

Se mer om aksjonsuka på Stavern Folkehøyskole – Fredtun